Yıldız Holding marinaları satma kararı aldı

T24 Ekonomi

Yıldız Holding, gıda ve perakende sektöründe güçlenmeye odaklanarak marina yatırımlarını elden çıkarmaya karar verdi.

Firma, ana işlerine yoğunlaşmak için marinaları satışa çıkaracak.

Şirketin yaptığı açıklamada, “Gıda ve perakende sektörlerindeki portföy yönetimi stratejimiz doğrultusunda, marina ve turizm yatırımlarımızdan çıkma kararı aldık” denildi.

Yıldız Holding, marina ve turizm yatırımlarından çıkma kararı geçen yılki yapılan organizasyon değişiklikleri sonrasında geldi.

Marinturk adlı iştiraki, İstanbul ve Göcek’te olmak üzere toplamda üç marina işletiyor. Şirketin verilerine göre, marinalar toplamda 972 yat ve 280 park yeri kapasitesine sahip.

United Biscuits Holdings Plc ve DeMet’s Candy Co. gibi uluslararası satın almalarla büyüyen holding, 2018’de Türkiye’nin en büyük 7 milyar dolarlık borç yapılandırmasına imza atmıştı.

Related Posts

Bloomberg: TCMB ticari kredi limitlerini gevşetmeyi planlıyor

Bloomberg: TCMB ticari kredi limitlerini gevşetmeyi planlıyor

TMSF, İstikbal Mobilya’yı satışa çıkardı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Akfel Gaz Grubu Hisseleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ile İstikbal Mobilya Sanayi ve Ticaret AŞ’yi (İstikbal Mobilya) satışa çıkardı.

Türk tekstil devi iflas etti

İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, Türkiye’nin önde gelen tekstil üreticilerinden Zümrüt Tekstil için iflas kararı verdi.

DİSK-AR verileri yayımladı: İşsizlikte son 11 yılın en kötü ikinci dönemi!

DİSK-AR’ın yayımladığı yeni rapor, geniş tanımlı işsizliğin vahim seviyelere ulaştığını ortaya koydu. TÜİK verileriyle arasındaki büyük fark dikkat çekti.

Serbest piyasada döviz açılış fiyatları (30 Haziran 2025)

Serbest piyasada 39,8870 liradan alınan dolar, 39,8890 liradan satılıyor. 467700 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 467720 lira olarak belirlendi. Cuma günü doların satış fiyatı 39,8870, avronun satış fiyatı ise 46,8290 lira olmuştu.

Gıda mühendisliğini bıraktı, kendi atölyesini kurdu: Siparişlere yetişemiyor

Bolu’da 31 yaşındaki Tuğba Cantürk, gıda mühendisliğini bırakıp annesinin dikiş makinesiyle başladığı hobiyi mesleğe dönüştürdü. Evde başladığı punch ve tufting işiyle kendi atölyesini kuran Cantürk, siparişlere yetişemez hale geldi.