Windows Copilot “olamıyor”

Microsoft’un Yapay Zekâ Asistanı Copilot Popülerlikte Geride Kalıyor

Microsoft’un yapay zekâ destekli yardımcısı Copilot, rakiplerine göre popülerlik konusunda geride kalıyor. Geçtiğimiz yıl Copilot’ın haftalık kullanıcı sayısı 20 milyon olarak belirlenirken, rakibi OpenAI’ın ChatGPT’si 400 milyon haftalık kullanıcıya ulaştı. Bu rakamlar, Microsoft’un YZ asistanının geleceği hakkında endişelere yol açtı.

Microsoft, Copilot’ı OpenAI’ın modelleri üzerinde geliştirmiş olsa da, araç halen kullanıcılar tarafından yeterince tercih edilmiyor gibi görünüyor. Copilot’ın Windows 11, Microsoft 365 ve Edge tarayıcıya eklenmesi de kullanıcı sayısını artırmaya yetmedi.

Microsoft, Copilot’ı OpenAI’dan daha bağımsız hâle getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda, Inflection AI’dan Mustafa Suleyman ve ekibini transfer eden şirket, Copilot’ı yeniden tasarlayarak aracın belirli internet sitelerinde kullanıcı adına işlem yapabilme yeteneği gibi yeni özellikler eklemeyi planlıyor.

Şimdilik Microsoft’un Copilot’ı, Windows kullanıcılarının dikkatini çekmekte başarılı olamıyor. Yeni özelliklerin devreye girmesiyle birlikte, Copilot’ın popülerliğinin artması bekleniyor.

Related Posts

Bilim insanları dilin haritasını çıkardı

Araştırmacılar, canımızın nasıl tatlı çektiğini anlamanın obeziteyle mücadeleye yardımcı olabileceğini söylüyor.

Yapay zeka asistanı Gemini’ye doğrudan erişim genişletildi

Samsung, Galaxy A Serisi’nin bazı modellerinde, tek tuşla Google’ın yapay zeka (A) destekli asistanı Gemini’ye doğrudan erişimi genişletti.

Galaxy S25 Edge için sonunda lansman tarihi duyuruldu

Akıllı telefonlarda amiral gemisi segmentinde işler iyice kızışıyor. Apple ile ilgili çıkan dedikoduların ardından Samsung’tan beklenen duyuru geldi ve Galaxy S25 Edge modeli için lansman tarihi açıklandı.

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.

Yaşayan ilaçlar ve kişiye özel aşılar MIMIC 2025’te tanıtıldı

Bağışıklık sistemi üzerine çalışan dünyaca ünlü bilim insanları, İstanbul’da düzenlenen 6. Uluslararası Moleküler İmmünoloji ve İmmünogenetik Kongresi’nde bir araya geldi.

Araştırma sonuçları yayımlandı: Bebeklerin ilk adımında genetik ve çevre etkisi

Yeni bir araştırma, bebeklerin ilk adımlarını ne zaman attığının sadece çevresel koşullara değil, aynı zamanda genetik mirasa da bağlı olduğunu ortaya koydu. Çalışmaya göre bebeklerin 9 ila 15 ay arasında yürümeye başlamasında hem genetik hem çevresel etkenler birlikte rol oynuyor.