Çocuk Hakları İçin Önemli Görüşme: TBMM ve BM Temsilcisi Bir Araya Geldi

TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, BM Temsilcisi Najat Maalla M’jid ile Görüştü

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Çocuklara Karşı Şiddet Özel Temsilcisi Najat Maalla M’jid ile bir araya geldi.

Radiye Sezer Katırcıoğlu, M’jid’in çocuk hakları konusundaki kararlı mücadelesine vurgu yaparak, Türkiye’nin çocuk hakları sözleşmelerinin önemini belirtti.

Katırcıoğlu, çocukların sadece şiddetten korunması değil aynı zamanda zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesinin önemine değinerek, LGBT faaliyetlerine karşı olduklarını ve çocukların güvenli bir geleceğe sahip olmalarını istediklerini açıkladı.

Çocuk hakları alanındaki çalışmalarını anlatan Katırcıoğlu, çocukların haklarını öğrenmeleri ve korumaları amacıyla yaptıkları projelerden bahsederek, depremzedelerin çocuklarına destek olmak üzere Japonya’ya yaptıkları ziyaretten de bahsetti.

Dijital alandaki çocuk tehditlerine dikkat çeken Katırcıoğlu, yaklaşık altı aydır yürüttükleri çalışmanın sonuçlarına dikkat çekerek, dünya genelinde çocukları bekleyen tehlikelerin kontrol edilemez boyutlara ulaştığını vurguladı.

BM Temsilcisi M’jid ise Türkiye’deki çocuk hakları çalışmalarını takdirle karşıladığını belirterek, dijital alanda karşılaşılan şiddet ve istismar konularına dikkat çekti.

M’jid, bilgi iletişim teknolojileri şirketlerinin bu konuda sorumlulukları olduğunu ve politikalar üretmenin yanı sıra bu şirketlerin de sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Meriç Ürer – Politika

Related Posts

Beyin ölümü gerçekleşen Iraklı Elias’ın organları umut oldu

Samsun’da kazada yaralanıp, kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Iraklı Elias Naif Elias Nasır’ın (16) 2 böbrek, 2 kornea, kalp ve karaciğeri, 6 kişiye umut oldu. Nasır’ın dayısı Meşal Gaip Huseyin Nasır, “Biz 9 senedir Samsun’dayız. Vatandaşların bize çok iyilikleri oldu. Biz de buna bir karşılık göstermek istedik” dedi.

Doğuştan gelen kalp anomalisinden 47 yaşında kurtuldu

İstanbul’da yaşayan evli ve 1 çocuk annesi Dilek Cömert (47), çocukluğundan beri sık sık akciğer enfeksiyonu geçiriyor ve hastaneye gittiğinde bronşit, zatürre, verem gibi farklı farklı teşhisler alıyordu. Hareket ederken yorulan ve sürekli dinlenme ihtiyacı hisseden Cömert’e 2006-2007 yılında ‘scimitar sendromu’ denilen kalp anomalisi teşhisi konuldu. Cömert, kardiyoloji doktorunun önerisiyle Prof. Dr. Mehmet Salih Bilal’e muayene oldu. Prof. Dr. Mehmet Salih Bilal, tarafından kalbi durdurulmadan minimal invaziv (kapalı yöntem) ile ameliyat edilen Cömert, yaklaşık 3 saatlik ameliyatından ardından sağlına kavuştu ve taburcu oldu.

Aşırı aktif mesane kadınları tehdit ediyor! Ani idrar yapma isteği en tipik belirtisi

“Ani idrarım geldi, yetişemedim”, “Çok sık idrara çıkıyorum, böbreklerim iyi çalışıyor”, “Evden çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim” Günlük hayatımızda yaşadığımız veya çevremizden sıkça duyduğumuz bu yakınmalar, toplumda “aşırı aktif mesane” olarak bilinen mesane hiperaktivitesi hastalığının sinyali olabilir.

Sebze meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyor

İlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.

Uzmanların çelişkili açıklamaları kaygıyı tetikliyor! 8 haftayı geçerse destek şart

Deprem tahminleriyle ilgili kamuoyunda yapılan çelişkili açıklamaları eleştiren Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından toplumda yaşanan korku ve kaygı duyguları ile deprem psikolojisi konusunu değerlendirdi.

Koku kaybı, kabızlık ve uykuda konuşmaya dikkat… Bunlar ilk belirtiler olabilir!

Parkinson hastalığı erken evrede koku duyusunda azalma, kabızlık ve uykuda konuşma gibi belirtilerle kendini gösterebilir. Nöroloji Uzmanı Yüksel Dede, erken teşhisin yaşam kalitesini artırmada kritik rol oynadığını vurguladı. Türkiye’deki Parkinson hasta sayısındaki artışa da dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir