Altındaki büyük tehlikeyi açıkladı: Sarraflar bile çözemiyor!

Altın Fiyatlarındaki Yükseliş Sarı Madeni Almayı Zorlaştırıyor

Altın fiyatlarındaki artış, alım gücünün düşmesiyle birleşince, sarı madeni almak giderek zorlaşıyor. Özellikle Türkiye gibi takı geleneğinin güçlü olduğu bir ülkede, yaz sezonunun gelmesiyle birlikte düğünlere katılacak olanlar altın almaya yöneliyor.

Ancak, Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, tüketicileri uyarıyor: Ziynet eşyası alımlarında mağduriyet yaşanabilir!

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Şahin, düğün sezonunun başlamasıyla kuyumculuk sektöründe hareketlilik yaşandığını belirterek, bazı kişilerin bu durumu sosyal medyada fırsata dönüştürdüğüne dikkat çekti:

“Düğün sezonuna giriyoruz, yaz tatili başlıyor. Herkes düğün yapacak ve hediyeler, takılar alınacak. Bu esnada fiyatlar da çok yükseldiği için küçük miktarlara dikkat etmeye başladık. Bu durumu yüzde 2’lik, 3’lük indirimler cazip hale getiriyor.”

‘Hileleri Kuyumcular Bile Anlayamıyor’

Uzaktan alışverişlerdeki riskleri anlatan Şahin şu uyarılarda bulundu:

“Uzaktan satın aldığımız altın veya takı eşyalarında gramajla oynamalar yapılabilir, ödediğiniz miktarın altında bir gramaj gönderilebilir veya ayarıyla oynanabilir. Daha düşük ayarlı ürünler gönderebilirler. Bunu tespit etme imkanınız yok. Bileziklerin veya takıların içine altın olmayan, çelik veya demir gibi maddeler katarak ağırlığını ve fiyatını artırabilirler. Dolayısıyla bu risklerden kaçınmak önemlidir. Güvenilir ve belgelendirilmiş yerlerden alışveriş yapmak gerekir çünkü bu hileleri kuyumcular bile çözemiyor. Uzaktan altın almak mantıklı değil.”

“Belge Olmadan Yardımcı Olamayız”

Uzaktan alışveriş yapacak olan tüketicilere kurumsal firmaları tercih etmeleri gerektiğini söyleyen Şahin, şu ifadeleri kullandı:

“Elimizde belge olmadan dolandırıldık. Hakem heyetine başvursanız bile tüketici hakem heyeti olarak biz yardımcı olamayız. Neden mi? Çünkü elimizde belge yok. Nereden aldınız? İnkara mı yeltendiniz. Ödemeyi nasıl gerçekleştirdiniz? Kesinlikle elden ödeme yapılmamalı. Ya faturasını almalıyız ya da kart üzerinden ödeme yapmalıyız ki bunu kanıtlayabilelim. Yani kimliği ve adresi belli, sorun çıktığında muhatap olabilecek, hakem heyetine başvurduğunda muhatap olup sorunu çözebilecek yerlerden almalıyız. Eğer mutlaka uzaktan alışveriş yapacaksak altını güvenilir, tanınmış firmalardan almalıyız.”

Related Posts

TMSF, İstikbal Mobilya’yı satışa çıkardı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Akfel Gaz Grubu Hisseleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ile İstikbal Mobilya Sanayi ve Ticaret AŞ’yi (İstikbal Mobilya) satışa çıkardı.

Türk tekstil devi iflas etti

İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, Türkiye’nin önde gelen tekstil üreticilerinden Zümrüt Tekstil için iflas kararı verdi.

DİSK-AR verileri yayımladı: İşsizlikte son 11 yılın en kötü ikinci dönemi!

DİSK-AR’ın yayımladığı yeni rapor, geniş tanımlı işsizliğin vahim seviyelere ulaştığını ortaya koydu. TÜİK verileriyle arasındaki büyük fark dikkat çekti.

Serbest piyasada döviz açılış fiyatları (30 Haziran 2025)

Serbest piyasada 39,8870 liradan alınan dolar, 39,8890 liradan satılıyor. 467700 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 467720 lira olarak belirlendi. Cuma günü doların satış fiyatı 39,8870, avronun satış fiyatı ise 46,8290 lira olmuştu.

Gıda mühendisliğini bıraktı, kendi atölyesini kurdu: Siparişlere yetişemiyor

Bolu’da 31 yaşındaki Tuğba Cantürk, gıda mühendisliğini bırakıp annesinin dikiş makinesiyle başladığı hobiyi mesleğe dönüştürdü. Evde başladığı punch ve tufting işiyle kendi atölyesini kuran Cantürk, siparişlere yetişemez hale geldi.

Bakanlıktan fahiş fiyat uygulayan işletmelere 114,7 milyon TL ceza

Ticaret Bakanlığı ​​​​​​​Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, fahiş fiyat artışı yapan 289 işletmeye 114,7 milyon lira ceza uyguladı.